Trauma Training "Reguleren kun je leren"

Trauma Training: 5-daagse

Dé training waarin je leert werken met trauma en nog veel belangrijker, het zenuwstelsel. Trauma lijkt tegenwoordig een hip woord, maar wat is het nou eigenlijk? We denken vaak dat het over een gebeurtenis gaat, maar het helen en verwerken van trauma gaat niet over de gebeurtenis een plekje geven. Het gaat over het reguleren van je zenuwstelsel. Want je zenuwstel is de plek waar alle antwoorden liggen. Daar liggen emoties opgeslagen. Wanneer je jezelf leert kennen vanuit het zenuwstelsel, ga je snappen waarom je doet wat je doet, en vervolgens leer jij in deze training hoe je daarin jezelf kunt te reguleren.

Tegenwoordig wil iedereen een quick-fix. Snel de problemen oplossen waar we tegen aan lopen om vervolgens weer door te kunnen rennen in de snelheid van de maatschappij. Maar daarmee ga je voorbij aan het zenuwstelsel. Dat betekent dat er geen échte blijven verandering of verwerking is. Trauma is opgeslagen energie. En opgeslagen energie wil maar 1 ding; stromen, zodat het niet meer blokkeert.

Deze ervaringsgerichte training heeft als doel het zenuwstelsel begrijpen én reguleren, waardoor opgeslagen trauma en emoties de ruimte krijgen om verwerkt te worden.

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat trauma werkelijk is??? 

Trauma gaat niet over de gebeurtenissen die je overkomen zijn, het gaat erover wat voor effect die gebeurtenissen hebben gehad op je zenuwstelsel. Je kon die emoties niet verwerken, dus ze zijn vastgezet in je lijf. En tegenwoordig willen we graag (snel) een oplossing voor onze problemen, maar vergeten we écht stil te staan bij wat er in ons lijf gebeurt. Ademwerk, mindfullness en verschillende methodieken helpen vaak even, omdat het kortstondig je zenuwstelsel tot rust brengt, maar wil je trauma helen en emoties verwerken, dan gaat het vooral over het reguleren van je zenuwstelsel.

In deze training gaan we daar de focus op brengen; het reguleren van je zenuwstelsel. En je leert dit in een combinatie van kennis, toepassing, ervaring, lijf en ziel. Wat is trauma precies? Hoe kun je het kan herkennen (bij jezelf of de ander) en je gaat ervaringsgerichte oefeningen doen die je blijvend gaan helpen bij het reguleren van jezelf.

Dus je leert niet alleen werken met trauma, we duiken diep in ons zenuwstelsel en verwerken de opgeslagen energie die verandering in de weg staat. Je kunt deze training voor jezelf inzetten, als je jezelf verder wil ontwikkelen, maar je kunt het geleerde ook toepassen als professional.

Na afloop van deze training:

 • Weet je hoe het zenuwstelsel werkt
 • Wat trauma is en hoe het zich opslaat
 • Hoe je trauma kan zien in je lijf en beter kan begrijpen
 • Kun je vanuit het brein je zenuwstelsel reguleren
 • Bezit je waardevolle neuro-sensorische oefeningen om via het lijf trauma los te laten.

Investering:

 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • Zoete lekkernij tijdens het ontvangst
 • Uitgebreide lunch
 • Schrijfmateriaal en werkmap
 • Hand-out van de theorie, oefeningen en opdrachten
 • Gratis parkeergelegenheid en WIFI

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat.

Een trainingsdag waarin alles verzorgd en geregeld is. Laat jezelf een dag in de watten leggen, waardoor jij alleen nog maar bezig hoeft te zijn met het leren werken en verwerken van trauma. Ervaar minder stress en leer jezelf beter te reguleren.

Jouw investering: € 1850,- ex BTW

Ben jij erbij?

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@praktijkreconnect.nl onder vermelding van: “Trauma Training – Reguleren kun je leren” en je ontvangt alle informatie.