Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk Leiderschap: 5-daagse

Wat betekent Persoonlijk leiderschap?

Letterlijk: ‘de leider zijn over jouw eigen leven’ of anders gezegd, ‘de regie hebben over jouw eigen keuzes en de weg die je bewandeld.’ De grote vraag is: In hoeverre leid jij je eigen leven? Misschien laat je je leven op dit moment nog te veel bepalen door anderen mensen, door andere meningen of door wat jij van huis uit hebt meegekregen. Ben jij je bewust van jouw gedachten, patronen en ingesleten reacties? Voel jij dat je sommige dingen anders wilt, maar doe je het toch weer op dezelfde manier? Dan is het nu tijd voor verandering. Persoonlijk leiderschap gaat over de verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven.

Iedereen wil zich goed voelen, gelukkig zijn en het leven leiden wat ze diep in hun hart wensen. Maar vaak geven we aandacht aan de verkeerde dingen. Hoe vaak proberen we niet om grip te krijgen op onze gevoelens? Of onze gedachten te sturen? We stoppen pijnlijke gevoelens weg zodat we ons comfortabel blijven voelen. Wanneer we negatieve gedachten om buigen naar positieve gedachten, hopen we op een gelukkiger leven. Maar werkt dit wel echt zo? We geloven vaak onze gedachten en kunnen dan streng zijn naar onszelf en onze omgeving.

Deze training heeft als doel om onszelf beter te gaan begrijpen.

Hierdoor gaan we zien waar we grip op hebben en waar niet. Johan Cruijff deed ooit de uitspraak: “Je gaat het pas zien als je het door hebt!”. Als je gaat begrijpen hoe het samenspel van gedachten, gevoelens en gedrag in elkaar steekt, ontstaat er ruimte. En juist deze ruimte is nodig om keuzes te kunnen maken, waarbij je je niet laat afleiden door interne of externe factoren.  Deze training is veel meer dan “een methodiek”.  Je leert om te gaan met de grillen van het leven. Je wordt uitgenodigd om te gaan leven naar wat jij écht belangrijk vindt. De training nodigt je uit om stap voor stap uit je overwerkte hoofd te komen en te gaan doen waar je blij van wordt.

Wat is de specifieke kwaliteit van deze training?

Professionaliteit, kennis en persoonlijke aandacht zijn de basis. Bijzonder is de combinatie tussen coaching en training. Zo is er ruimte om naar ieders situatie te kijken. Soms gezamenlijk, soms een op een. De groep is klein, maximaal 6 deelnemers. De training is laagdrempelig. Er wordt aan de hand van toegankelijke oefeningen en metaforen meer inzicht gegeven in jezelf, in jouw gedrag, je verstand en jouw gevoel. In een veilige omgeving, met een enthousiaste en praktische aanpak leer je jezelf beter kennen zodat kun jij je inzichten en kennis direct toepassen in de praktijk.

Na afloop van deze training:

  • Heb je kennis over jouw eigen gedrag, over gedragsveranderingen en weet je wat jij écht belangrijk vindt.
  • Heb je een flinke dosis bewustwording gekregen over hetgeen er intern bij je gebeurt. Deze zelfkennis zorgt ervoor dat je andere keuzes gaat maken. Dat je dingen gaat aanpakken die je lang hebt uitgesteld.
  • Weet jij wat jou in de comfortzone houdt en, nog belangrijker, wat er voor nodig is hier uit te stappen.
  • Heb je door hoe het samenspel van gedachten, gevoelens en gedrag elkaar beïnvloeden en ben je in staat om er op een andere manier mee om te gaan. Dan komt er rust, ruimte en focus. Je zult merken dat je hoofd en hart meer in balans zijn.

Inbegrepen:

  • Onbeperkt koffie, thee en water
  • Zoete lekkernij tijdens het ontvangst
  • Uitgebreide lunch
  • Schrijfmateriaal
  • Hand-out van de theorie, oefeningen en opdrachten
  • Gratis parkeergelegenheid en WIFI.

Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

Een trainingsdag waarin alles verzorgd en geregeld is. Laat jezelf een dag in de watten leggen, waardoor jij alleen nog maar bezig hoeft te zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling!

Jouw investering: € 1750,-

Wat anderen zeggen

“Na de kindercoach opleiding wilde ik graag gaan starten met mijn praktijk, maar iedere keer was er iets wat me tegen hield. Ik besloot de training Persoonlijk Leiderschap te gaan doen en wat een inzichten heb ik gekregen! Vooral op het gebied van mijn mindset, waardoor ik zag waarom ik niet durfde te gaan staan. Iedere dag was weer een feest van herkenning, waarbij ik in 5 dagen mezelf volledig ontwikkelde, persoonlijk groeide en wat invloed had op mijn rol als coach. Het is echt een aanrader, want doordat je in kleine groepjes werkt, voelt het snel vertrouwd en veilig. Daarnaast geeft Elise je individuele coaching, waarbij de anderen aanvullen en mee kijken. Dit geeft mij het gevoel om van én met elkaar te leren!”
Milou
“Na mijn coachopleiding wilde ik mezelf verder verdiepen. Ik meldde me aan voor de training Persoonlijk Leiderschap en had nooit kunnen denken hoeveel waarde er in de 5 bijeenkomsten zou zitten. Iedere dag was vernieuwend en verdiepend, waarbij we met elkaar ons groeiproces in gingen. Elise kan wetenschappelijke theorie uitleggen op een manier zodat iedereen het begrijpt en herkent. Daarnaast waren het ook 5 dagen van totale verwennerij: persoonlijke aandacht voor mijn proces, de verzorging van het eten, drinken, lekkernijen en de lunch, als de uitgebreide map met materialen, oefeningen, metaforen en inspirerende teksten. In één woord: geweldig!”
Robert
“Ik had al eens een training gevolgd bij Elise en voelde dat ik me moest aanmelden voor deze de Persoonlijk Leiderschap. Wat een cadeau! Iedere bijeenkomst ging gepaard met vreugde, plezier, persoonlijke groei en AHA-momenten. De combinatie tussen coaching en training vond ik onderscheidend van andere opleidingen, trainingen en coaches. Doordat Elise ingaat op ieders individuele proces kon ik naar haar manier van coachen kijken en zien hoe een sessie in de praktijk gaat. Daarnaast waren de theorie, de oefeningen en de opbouw van de training zo goed in balans, dat wij allemaal stap voor stap inzicht kregen in onszelf en in 5 bijeenkomsten een persoonlijke groei doormaakte. Echt een aanrader!”
Roos
“Doordat de training Persoonlijk Leiderschap zo laagdrempelig, herkenbaar en toegankelijk is, leerde ik in 5 bijeenkomsten meer dan ik in lange tijd elders geleerd had. Alles was toepasbaar, zowel voor mezelf, als voor mijn cliënten! Elise heeft een fijne manier van werken, waarbij ze op een liefdevolle manier een spiegel voorhoudt. Dit kan confronterend zijn, maar er was genoeg ruimte voor lichtheid, humor en plezier, waardoor het iedere keer een feest was om naar de training te komen.”
Julian
“Al lange tijd wilde ik iets anders qua werk, maar steeds durfde ik de sprong niet te wagen. Onbekend, vasthoudend aan de zekerheid en een financiële basis zorgden ervoor dat ik het steeds uitstelde. Op een gegeven moment wist ik niet eens meer wat ik anders wilde. Ik heb me aangemeld voor de Persoonlijk Leiderschap en heb in 5 dagen meer over mezelf, gedrag, comfortzone en waarden geleerd dan ik in menig andere opleiding heb gekregen. Ik werd me bewust van mijn beperkingen. Met spanning én lichtheid tegelijk durfde ik mijn baan op te zeggen en mijn hart te volgen! Twijfel je nog? DOE HET!”
Pip