Opvoeden in eigen stijl

Klaar met de strijd, tijd voor plezier!

Wanneer je ouder wordt veranderd er een hoop.
Je wil het beste voor je kind en doet als ouder dan ook ontzettend je best.
Het opvoeden blijkt toch lastiger dan je gedacht had. Driftbuien, “ik ben twee en ik zeg nee”, gillen, bijten en drammen, slapeloze nachten en “alles zelluf” willen doen, zorgen voor strijd, ruzie en frustraties. Iedere keer neem je jezelf voor om geduldig te blijven, niet uit te vallen naar je kind en een fijne dag te hebben. Maar voor je het weet verlies je geduld, wordt je boos en voel je je achteraf schuldig. Want dit is niet wat je wil.

Kinderen leren naar het voorbeeld wat ze krijgen. In de meeste gevallen betekent dit dat je jouw eigen kinderen gaat opvoeden naar het voorbeeld wat jij zelf hebt gekregen. Of juist graag het tegenovergestelde wil doen. Maar je merkt dat sommige dingen niet altijd even positief uitpakken.

Wil jij:

  • Meer kennis en inzicht over het gedrag van je kinderen, zodat je kan zien waarom je kind doet zoals hij doet?
  • Tools om hen te helpen bij alle emoties, ook de heftige als boosheid en verdriet?
  • Je kind helpen bij alle prikkels die hij/zij te verduren krijgt en de verwerking ervan?
  • Niet straffen, maar wel liefdevol begrenzen?
  • Meer rust en plezier in je gezin?
  • Zelf kijken naar wat jij als ouder belangrijk vindt, los van je eigen opvoeding?

Dan is deze training voor jou!!

Kinderen communiceren met het gedrag wat ze laten zien. Een driftbui betekent veel meer dan dat het jou als ouder dwars wil zitten. Als je beter snapt waarom je kind doet wat hij doet, kun je zien wat meer aandacht nodig heeft en is het makkelijker om aan te sluiten bij de onderliggende behoeften.
Daarnaast hebben we veel aandacht voor jou als ouder. Want kinderen leren naar wat ze zien, wat betekent dat jij als ouder voorleeft.  We kijken naar de relatie met je kinderen.  Wat roept het gedrag van je kind bij je op? Welk voorbeeld heb je vroeger gehad? Welke gedachten en overtuigingen komen er voorbij tijdens moeilijke situaties? Snappen waarom je doet wat je doet en waar jouw reacties vandaan komen. Om vandaar uit te zoeken naar aanknopingspunten om het anders te doen, zodat de rust in het contact met je kind terug kan keren.